Qele Qele scrie:Ingrediente:
Sos American -produs de catre compania Spak
Boabe de piper : verde , rosu si alb macinate
Praf de curry
Oregano
Un Cartof
Un catravete mic
O conserva cu porumb
O rosie
Carne de vita
Carne de porc
Sos de Soia
Ketchup
Sare
2 cani faina
O cana jumatate apa
3 linguri de smantana
Un catel de usturoi
Ulei de masline
Ulei
Mod de preparare:
1.Cartoful se curata , se taie , se pune un sfert de ora in apa , pune-ti cartofii uzi pe un prosop si "usca-ti" , apoi prajiti.
2.Castravetele se spala si se usuca , Se curata de coaja si se taie rondele.
3.Rosia se spala si se taie rondele apoi fiecare rondea de rosie taiati-o in jumatate.
4.Porumbul se desface din conserva , se scurge de apa si se pune intr-un bol.
5.Carne de vita si porc se taie fasii se marineaza intr-un sos ( amestecati pt marianta : 3 linguri sos American cu o lingura sos de soia , boabele de piper macinate ,praful de curry ,oregano si putin ulei de masline). Lasati carnea cu marinata in frigider timp de jumatate de ora si prajitio
6.Intr-un bol se pune 4 linguri de smantana se taie marunt un catel de usturoi si se pune in bol alaturi de smantan; se asezoneaza cu putin oregani , piper macinat si praf de curry.
7.Pentru lipii puneti intr-un bol 2 cani faina si 1,5 cani apa si o lingurita de sare. Amesteca-ti pana se omogenizeaza si coaceti lipiile cu putin ulei intr-o tigaie. Dupa ce s-au prajit , luat-i o farfurie peste care aseza-ti un servetel apoi pune-ti lipia prajita , apoi inca un servetel si din nou o lipie...etc
8.Aseza-ti toate ingredientele gatite pe o masa mare pt a putea incorpora shaorma. Peste o lipie se pune in mijloc putina carne prajita , apoi cartofii prajiti , rondele de castraveti , rosii , porumb , sos de samntana cu usturoi, ketchup si sos american , apoi rula-ti pana devine ca un rulou.
SFATUL MEU : Daca va mai raman cartofi , carne , porumb sau alte ingrediente , lua-ti o shaorma pe o farfurie si face-ti din ingredientele ramase ornamente frumoase , asa am facut si eu.
Reteta este o varianta de shaorma inventata de mine, eu am scris reteta si nu am copiato de niciunde. Aceasta reteta este de dificultate medie. Pozele sunt facute de mine in propira bucatarie. Astept sfaturi si comentarii

.
Scuzati ca am mai deschis un topic. Uita-ti pozele: