Shaorma Romaneasca

Ce gatesti azi ? Ai ramas fara idei ? Aici bucatarii si bucataresele isi fac de cap.
Reguli forum
Atentie la aceste reguli altfel riscati Avertizare/Ban :

1. Nu folositi limbaj vulgar - Avertizare/Ban Permanent
2. Nu deschideti un alt topicuri daca exista deja unul cu acelasi subiect. - Avertizare/Ban 1-14 Zile
3. Nu faceti reclama altor site-uri - Ban Permanent
4. Nu jigniti alti useri - Avertizare/Ban Permanent
-----------------------------------------------

Re: Shaorma Romaneasca

Mesajde mirela_szekely » 07 Oct 2009, 17:35

Spaghete cu cremwusti!
Ingrediente:

300 g de spaghete sau macaroane
500g de cremvusti
500g rosii
oregano dupa gust
2 ardei capia potriviti
sare dupa gust
Cremvustii se fierb, se curata de pielite, apoi se taie felii.
Rosiile se spala, se pun putin in apa clocotita; se scot si se curata de pielita dupa care se toaca cubulete marunte.
Ardeii se spala si se taie bucatele apoi se prajesc un pic in putin ulei, apoi se adauga cremvustii si rosiile.
Se adauga o ceasca de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute. Dupa ce s-a fiert, se adauga oregano si sare dupa gust.

Separat se fierb pastele aproximativ 8 minute, se scurg si se aseaza pe platou. Deasupra se adauga sosul preparat in prealabil.
Se serveste cu cascaval ras si smantana.
Iubirea nu face rau aproapelui; iubirea este deci implinirea legii!
mirela_szekely
NPM Expert

Mesajde mirela_szekely » 07 Oct 2009, 17:37

Shaorma de pui
Ingrediente
lipii (optional)
400 g carne de pui dezosata
sare, piper, condimente
1 galbenus de ou
200-230 ml ulei
1 lingurita mustar dulce
100 ml smantana 18%
2 castraveti murati mici
1 ceapa mica
200 g varza alba
2 rosii mici
cartofi prajiti
Mod de preparare
1Se taie puiul cubulete. Se freaca cu ulei (2-3 linguri), condimente (sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi praf, condimente pentru pui). Se lasa la marinat aproximativ 2 ore.
2Intre timp se face maioneza dintr-un galbenus de ou crud (se poate pune inca un galbenus fiert), mustar si 200 ml ulei. La sfarsit se pune smantana si 2-3 catei de usturoi pisati. Se pune sare dupa gust. Se da la frigider.
3Varza se taie fideluta si se freaca cu sare. Ceapa si castravetii murati se taie julienne. Rosiile se taie felii orizontale, subtiri.
4Carnea se frige in tigaia de teflon. Cartofii se prajesc in paralel pentru a avea la final toate ingredientele calde. Shaorma se poate servi „la farfurie” sau in lipie.
Iubirea nu face rau aproapelui; iubirea este deci implinirea legii!
mirela_szekely
NPM Expert

Mesajde Qele Qele » 08 Oct 2009, 10:36

mirela_szekely scrie:Shaorma de pui
Ingrediente
lipii (optional)
400 g carne de pui dezosata
sare, piper, condimente
1 galbenus de ou
200-230 ml ulei
1 lingurita mustar dulce
100 ml smantana 18%
2 castraveti murati mici
1 ceapa mica
200 g varza alba
2 rosii mici
cartofi prajiti
Mod de preparare
1Se taie puiul cubulete. Se freaca cu ulei (2-3 linguri), condimente (sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi praf, condimente pentru pui). Se lasa la marinat aproximativ 2 ore.
2Intre timp se face maioneza dintr-un galbenus de ou crud (se poate pune inca un galbenus fiert), mustar si 200 ml ulei. La sfarsit se pune smantana si 2-3 catei de usturoi pisati. Se pune sare dupa gust. Se da la frigider.
3Varza se taie fideluta si se freaca cu sare. Ceapa si castravetii murati se taie julienne. Rosiile se taie felii orizontale, subtiri.
4Carnea se frige in tigaia de teflon. Cartofii se prajesc in paralel pentru a avea la final toate ingredientele calde. Shaorma se poate servi „la farfurie” sau in lipie.

mi-ai facut pofta! Brava! :par: ....Nah ca amu tre sa merg in orash sa imi iau. :shock:
Pħäáłékääätz īńaań Maamoołðoouäää = (traducere) Plecat in Moldova
Qele Qele
NPM Expert

Locaţie: BH - BC

Mesajde *larissa93* » 01 Ian 2010, 00:20

Qele Qele scrie:Ingrediente:
Sos American -produs de catre compania Spak
Boabe de piper : verde , rosu si alb macinate
Praf de curry
Oregano
Un Cartof
Un catravete mic
O conserva cu porumb
O rosie
Carne de vita
Carne de porc
Sos de Soia
Ketchup
Sare
2 cani faina
O cana jumatate apa
3 linguri de smantana
Un catel de usturoi
Ulei de masline
Ulei
Mod de preparare:
1.Cartoful se curata , se taie , se pune un sfert de ora in apa , pune-ti cartofii uzi pe un prosop si "usca-ti" , apoi prajiti.
2.Castravetele se spala si se usuca , Se curata de coaja si se taie rondele.
3.Rosia se spala si se taie rondele apoi fiecare rondea de rosie taiati-o in jumatate.
4.Porumbul se desface din conserva , se scurge de apa si se pune intr-un bol.
5.Carne de vita si porc se taie fasii se marineaza intr-un sos ( amestecati pt marianta : 3 linguri sos American cu o lingura sos de soia , boabele de piper macinate ,praful de curry ,oregano si putin ulei de masline). Lasati carnea cu marinata in frigider timp de jumatate de ora si prajitio
6.Intr-un bol se pune 4 linguri de smantana se taie marunt un catel de usturoi si se pune in bol alaturi de smantan; se asezoneaza cu putin oregani , piper macinat si praf de curry.
7.Pentru lipii puneti intr-un bol 2 cani faina si 1,5 cani apa si o lingurita de sare. Amesteca-ti pana se omogenizeaza si coaceti lipiile cu putin ulei intr-o tigaie. Dupa ce s-au prajit , luat-i o farfurie peste care aseza-ti un servetel apoi pune-ti lipia prajita , apoi inca un servetel si din nou o lipie...etc
8.Aseza-ti toate ingredientele gatite pe o masa mare pt a putea incorpora shaorma. Peste o lipie se pune in mijloc putina carne prajita , apoi cartofii prajiti , rondele de castraveti , rosii , porumb , sos de samntana cu usturoi, ketchup si sos american , apoi rula-ti pana devine ca un rulou.

SFATUL MEU : Daca va mai raman cartofi , carne , porumb sau alte ingrediente , lua-ti o shaorma pe o farfurie si face-ti din ingredientele ramase ornamente frumoase , asa am facut si eu.

Reteta este o varianta de shaorma inventata de mine, eu am scris reteta si nu am copiato de niciunde. Aceasta reteta este de dificultate medie. Pozele sunt facute de mine in propira bucatarie. Astept sfaturi si comentarii :smile: .

Scuzati ca am mai deschis un topic. Uita-ti pozele:

cred ca ii buna la cat imi tot soune despre ea
aschia nu sare departe de trunchi![b][/b]
*larissa93*
NPM Fan

Mesajde allics65 » 24 Mar 2010, 18:09

eu cumpar lipii gata facute din supermarket, mici sau mari, pregatesc piept de pui taiat cubulete sau fasii, pe care le prajesc in tigaie, le pun deoparte; fac un sos de maioneza cu ceapa, feliez legumele separat (cu aparatul) : varza, rosii, usturoi, castraveti; prajesc cativa catofi (un cartof mijlociu/ lipie).Toate le pun pe farfurii separate, ca sa fie usor de ales ptr. fiecare lipie. Iau lipiile la rost, le incalzesc putin (cel mai bine ar fi pe plita), pun toate cele,din fiecare cate un pic , adaug sos de maioneza, mujdei sau ketchup, le infasor (pliez partea de jos catre mijloc, apoi partea din stanga si cea din dreapta tot catre mijloc, infasor strangand un pic intr-o punga de plastic, ca totul sa fie cat mai usor de consumat. niami, niami.... maine imi fac si eu
allics65
NPM Junior

Horoscop zilnic

Stiai ca acum poti afla horoscopul zilnic pentru orice zodie pe horoscop-2010.org ?
Intra si tu !

Anterior

Înapoi la La bucatarie