OPERELE LITERARE ALE FORUMISTILOR

Tu cum iti petreci azi timpul liber ?
Reguli forum
Atentie la aceste reguli altfel riscati Avertizare/Ban :

1. Nu folositi limbaj vulgar - Avertizare/Ban Permanent
2. Nu deschideti un alt topicuri daca exista deja unul cu acelasi subiect. - Avertizare/Ban 1-14 Zile
3. Nu faceti reclama altor site-uri - Ban Permanent
4. Nu jigniti alti useri - Avertizare/Ban Permanent
-----------------------------------------------

OPERELE LITERARE ALE FORUMISTILOR

Mesajde mag » 27 Oct 2009, 01:24

Din ciclul : ce face omul cand n-are somn si mai are si o durere de burta ingrozitoare (mancarea condimentata, bat-o vina :( ), am produs acest topic. Pentru ca sunt pasionata de literatura, si sper ca mai sunt si altii pe aci, iar de NPM nu mai am cine stie ce chef , m-am gandit sa postam si noi aci productiile noastre proprii, cine stie, poate maine poimaine castigam si Nobelul pt literatura. :lol:
Deci, povestea de mai jos e produsul imaginatiei mele de la ora asta, si e trista pt ca ma doare burta. Imaginati-va ca daca as fi fost bine-dispusa la ora asta, poate l-as fi salvat pe amaratul ala din mare :)) ...Dar ssst, sa nu dezvalui epilogul :-x Asa ca, lectura placuta, si poate va prind ca nu participati cu ceva p-aci ..o poezioara, un catren, o poveste, orice...
Daca maine cad pe jos la servici, macar am satisfactia ca mi-am scris opera de arta aci :lol:
Rue Du Soleil
mag
NPM Expert

Locaţie: PH

Re: OPERELE LITERARE ALE FORUMISTILOR

Mesajde mag » 27 Oct 2009, 01:24

EL SI MAREA

Venise cu trenul de 12. Naucit de caldura si de aglomeratia din tren, s-a indreptat agale pe poteca din spatele garii, spre motel. Era al saselea an consecutiv de cand venea la mare fara EA. De sase ani, venea in aceeasi zi, cu acelasi tren aici, la mare. Fara nicio intrebare, receptionerul motelului i-a inmanat cheia aceleiasi camere, unde statuse prima oara cu EA, camera mica de la etajul II, cu vedere la mare. Putinul bagaj pe care-l avea, o valijoara scorojita de vreme, a desfacut-o fara sa se grabeasca, ca si cum ar fi avut tot timpul din lume. Un costum negru, nepurtat, o camasa alba imaculata, o cravata si o pereche de pantofi tot negri, lacuiti, le-a aranjat frumos pe pat , apoi, cuprins de nostalgie s-a uitat de jur-imprejur. Camera LOR…Uite patul unde au petrecut prima noapte de dragoste, uite ferestrele vesnic murdare, acoperite cu o perdea de catifea visinie, uite icoana din perete la care s-au rugat fierbinte sa sfinteasca dragostea lor, uite si petele de tantari ucisi pe perete… I-a inflorit un zambet amar in coltul gurii…unele lucruri au ramas aceleasi, nici dragostea lor n-a murit, doar EA nu mai e, pentru ca marea i-a luat-o de langa el. Nu era suparat, si nici furios, era doar resemnat, resemnarea omului hotarat sa incheie socotelile cu viata. Si unde altundeva putea s-o faca, decat aici, langa EA, aici o pierduse, aici o va regasi.

A iesit din motel si s-a indreptat agale pe plaja, pentru o ultima plimbare in asfintitul rosu-sangeriu al zilei . Mergea cu ochii infipti in nisipul de pe plaja; barbat aflat in floarea varstei, grizonat, n-a observat fetitele vesele care i-au facut cu ochiul, imbiindu-l din priviri sa le urmeze. N-a vazut nici cuplurile de indragostiti imbratisati, care radeau in sinea lor de acest om ciudat care se plimba singur pe faleza, n-a observat nici copiii supravegheati bland de privirile parintilor…Copiii LOR pe care nu i-au avut niciodata…o fata si un baiat, carora le gasisera si numele. Furat de franturile de amintiri n-a auzit nimic in jurul lui. S-a dezmeticit abia cand o fetita l-a tras de maneca paltonului. A revenit cu picioarele pe pamant cand fetita, speriata, cu ochii negri ca ciresele coapte, a ingaimat ceva, aratand spre mare. Atunci a privit valurile inspumate, si a vazut copilul, luptandu-se sa scape din inclestarea lor de fier. Habar n-avea cand s-a trezit in mare, misca bratele spasmodic , fara voia lui. Isi inchipuise ca la ultima intalnire cu marea, aceasta va iesi victorioasa, nicidecum ca se va lupta sa iasa la suprafata, sa salveze un pui de om… Secundele s-au transformat in minute, minutele in ore, orele in zile, in ani, in secole. A simtit copilul cum se incolaceste in jurul lui in marea inspumata, si brusc euforia l-a cuprins ca el era speranta de viata a unui om. N-avea timp sa reflecteze la ironia sortii, a inotat cu puterile inzecite pe care le capatase. Pe mal, lumea se adunase, gesticulau, cativa s-au repezit inaintea naufragiatilor sa-i scoata pe cei doi din mare. Au rasunat ropote de aplauze cand copilul, teafar dar speriat a ajuns din nou in bratele parintilor. Nici n-au observat cand salvatorul, uitat de toti, s-a aruncat din nou in mare. Stia ca altadata nu va mai avea curaj, nu va mai putea sa se intoarca la motel, sa-si puna costumul pregatit cu atata grija, sa ia micutul EI portret sa-l sarute pentru ultima oara. Nu voia decat ca trupul sau sa se odihneasca langa trupul , niciodata scos din mare, al EI .

Doua zile mai tarziu cadavrul lui s-a agatat in plasa unor pescari din partea locului. Dumnezeu ii refuzase ultima dorinta de sinucigas.
Rue Du Soleil
mag
NPM Expert

Mesajde mayalia » 27 Oct 2009, 05:54

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Magule stiam deja
un suflet sensibil ce merita descoperit :*
mayalia
Moderator

Locaţie: undeva ...candva

Mesajde Iony_Flowerina » 27 Oct 2009, 07:24

mayalia scrie::clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Iony_Flowerina
NPM Expert

Mesajde Anka* » 27 Oct 2009, 08:04

Oh, magule....sa mai mananci picant ca-ti face bine. Mi-ai ridicat mingea la fileu. Biiiiinnneeeeee....intr-una din zile apar si eu pe "scena" :oops:

Cat despre povestioara ta...m-a facut sa ma gandesc ....mda :| deci aceasta panarama grotesca pe care o numim noi viata ne indica din ce in ce mai mult spre o iubire absoluta, putand sa atinga chiar cote maxime atunci cand se sinucide un om pt a-i arata persoanei iubite ca o iubeste :s Bine, bine fie! …. :mana:

Bravo fata! >:D<

Imagine
Anka*
Moderator

Locaţie: ich und ich, aber mit dir...

Mesajde scorpya28 » 27 Oct 2009, 08:10

Magulinutza...iar ai avut insomnii azi noapte? :)) A spart Ankutza becu si tu tot te-ai mai perindat p-aci ,si ti-ai etalat si talentul eminescian spre incantarea noastra. :D Bv iubita se vede ca ai un suflet mare si sensibil :*
Omul este mai putin el insusi cand vorbeste in propria persoana,..da-i o masca si va spune adevarul!
scorpya28
NPM Expert

Mesajde desan » 27 Oct 2009, 08:37

prima mea analiza "papa nikolau"
vreti sa v-o povestesc??? :gene:
desan
NPM Expert

Mesajde mayalia » 27 Oct 2009, 08:39

desan scrie:prima mea analiza "papa nikolau"
vreti sa v-o povestesc??? :gene:

daca e cu final fericit da.
mayalia
Moderator

Locaţie: undeva ...candva

Mesajde nun » 27 Oct 2009, 15:54

Magdutza...ce ora!!!!!!!!... :lol: ..uita remediile care ti le-au oferit fetele pt. insomnii... ;-) Brava fata!!!!!!!!!!!! :x >:D< >:D<

Hai sa incerc si eu.

A fost odata ca niciodata.......
1+1=3 ....... :D .............. :lol:
"Bucuria omului e omul.Intre ei se infiripa prietenia care umple cel mai intins desert al sufletului nostru." J.B.B. Uneori unii uita sa fie oameni...
nun
NPM Expert

Mesajde mag » 27 Oct 2009, 17:39

Va multumesc pt aprecieri :x :x : :* :* , dar m-ar multumi si mai mult daca ati contribui pe aci, orice sa fie, panseu, reflectii filozofice, poezii, povestiri. Sa nu ziceti ca n-aveti imaginatie, ca nu va cred, iar unele dintre voi aveti un stil unic, original, amuzant, v-as recunoaste cu ochii inchisi, e pacat sa irositi un talent sau sa nu-l cultivati...Ma mai gandeam ca daca tot bantuie un curent filozofic-literar pe aci, pe forum, sa-l exploatam cum se cuvine... :lol:

Deci, pe cine citim in continuare ? :oops:
Rue Du Soleil
mag
NPM Expert

Mesajde nun » 27 Oct 2009, 18:19

mag scrie:Va multumesc pt aprecieri :x :x : :* :* , dar m-ar multumi si mai mult daca ati contribui pe aci, orice sa fie, panseu, reflectii filozofice, poezii, povestiri. Sa nu ziceti ca n-aveti imaginatie, ca nu va cred, iar unele dintre voi aveti un stil unic, original, amuzant, v-as recunoaste cu ochii inchisi, e pacat sa irositi un talent sau sa nu-l cultivati...Ma mai gandeam ca daca tot bantuie un curent filozofic-literar pe aci, pe forum, sa-l exploatam cum se cuvine... :lol:

yo alta in afara de cea care am scris-o mai devreme nu pot.... :lol:
"Bucuria omului e omul.Intre ei se infiripa prietenia care umple cel mai intins desert al sufletului nostru." J.B.B. Uneori unii uita sa fie oameni...
nun
NPM Expert

Mesajde mag » 27 Oct 2009, 18:36

nun scrie:
mag scrie:Va multumesc pt aprecieri :x :x : :* :* , dar m-ar multumi si mai mult daca ati contribui pe aci, orice sa fie, panseu, reflectii filozofice, poezii, povestiri. Sa nu ziceti ca n-aveti imaginatie, ca nu va cred, iar unele dintre voi aveti un stil unic, original, amuzant, v-as recunoaste cu ochii inchisi, e pacat sa irositi un talent sau sa nu-l cultivati...Ma mai gandeam ca daca tot bantuie un curent filozofic-literar pe aci, pe forum, sa-l exploatam cum se cuvine... :lol:

yo alta in afara de cea care am scris-o mai devreme nu pot.... :lol:

Eeeeeeeeeee, nu exista NU POT, exista NU VREAU ...Ia treci la compus :gene:
Rue Du Soleil
mag
NPM Expert

Mesajde Anka* » 27 Oct 2009, 19:23

Eh, hai ca ne lua elan si aparem si noi pe firmament. Am eu ceva dosit la dospit...stai sa-mi vina cOraju' ;-)
Imagine
Anka*
Moderator

Mesajde mag » 27 Oct 2009, 20:20

DECLARATIE DE DRAGOSTE
by Mag

Sunt 11 saptamani, 4 zile, 2 ore si 19 minute de cand te-am vazut prima oara. Stateai cracanata in fatza mea, cu picioarele cat doua butoaie de varza, cu parul slinos care n-a cunoscut niciodata samponul, atarnandu-ti pe fruntea ingusta, cu bluza de trening, ale carei culori nu se mai vedeau de repetatele spalari, cu mirosul de sconcs care te urmarea pretutindeni …Inca de atunci mi-ai provocat sentimente diverse : de repulsie amestecata cu duiosie, teama, dragoste , oroare, neincredere, spaima, dorinta de a fugi cat ma tin picioarele. N-am fugit nicaieri si mi-am blestemat slabiciunea in fiecare secunda de atunci si pana acum. Ma hipnotizai cu ochii din care aruncai flacari, cu dintii de viezure cu care spargeai semintele de floarea-soarelui (cumparate pe datorie de la COMETA S.A. din capul satului) si-mi imaginam cum crantaneai intre masele creierii mei. Intotdeauna ai fost pentru mine soarele si luna (tu si cele 150 kile erau primul si ultimul lucru pe care-l vedeam la orizont), florile din ghivece care mureau subit la atingerea ta, insectele noptilor de vara care fugeau care-ncotro la vederea ta. Esti toata o poezie. De groaza. Si pentru ca azi e ziua ta, ti-am adus un buchetel de urzici (mi-ai zis ca-ti plac urzicile), pe care, cu sensibilitatea ta (inexistenta, de altfel) le vei pune in glastra pe care ai incercat sa mi-o spargi in cap acum 3 zile. Te iubesc, scorpie.
Rue Du Soleil
mag
NPM Expert

Mesajde Anka* » 27 Oct 2009, 20:28

Esti totala si mortalaImagine

Asta poate fi un remake 9 saptamani jumate? :)) :)) :))

Imagine
Anka*
Moderator

Mesajde mag » 27 Oct 2009, 20:29

Anka* scrie:Esti totala si mortalaImagine

Habar n-am, n-am vazut filmul :)) ...dar daca nici acum nu va bagati la scris.. .:D
Rue Du Soleil
mag
NPM Expert

Mesajde Anka* » 27 Oct 2009, 20:32

mag scrie:
Anka* scrie:Esti totala si mortalaImagine

Habar n-am, n-am vazut filmul :)) ...dar daca nici acum nu va bagati la scris.. .:D

Mickey Rourke si Kim Basinger...e din '86 filmu'...erai mititica, eu terminam liceul in anul ala, deci stiam toate filmele Imagine
Imagine
Anka*
Moderator

Mesajde nun » 27 Oct 2009, 20:32

=)) =)) =))
Sper ca nu eu sunt muza .... :lol: :lol: :mana:
nun
NPM Expert

Mesajde mag » 27 Oct 2009, 20:35

nun scrie:=)) =)) =))
Sper ca nu eu sunt muza .... :lol: :lol: :mana:

Oi vrea vreo declaratie ? :)) Da' nu pot sa ti-o dedic, tu esti opusul individei aleia de 150 kile :lol:
Rue Du Soleil
mag
NPM Expert

Mesajde Anka* » 28 Oct 2009, 18:45

Ah, venisem intinsa sa citesc o nuvela, ceva... :s

Cum imi recapat temperatura de croaziera, o sa-mi incerc puterile, ca acu' am o stare....ca daca ma mai incrunt atita si mai otfez asa des imi pocneste ficatul.
Am zis! :|

Imagine
Anka*
Moderator

Horoscop zilnic

Stiai ca acum poti afla horoscopul zilnic pentru orice zodie pe horoscop-2010.org ?
Intra si tu !

Următorul

Înapoi la Ce faci azi ?